Waylon gaat met maar een doel naar het Eurovisie Songfestival: winnen. Dat vertelt de zanger in De Wereld Draait Door. “Muziek is nooit een wedstrijd, maar als je er dan een wedstrijd van wilt maken dan wil winnen ook,” zegt hij. “Winnen is belangrijker dan meedoen. We zijn tweede geworden er is voor mij nog een plek over en dat is nummer 1.”

Liedje dicht bij zichzelf
In maart wordt bekend met welk liedje Waylon naar het festival gaat. De zanger zegt nog geen liedje voor het Songfestival te hebben. “Het ligt eraan waar ik me bij goed ga voelen. Ik ben druk aan het schrijven met een geweldig team. Het zou te gek zijn als ik hem zelf schrijf, maar als iemand anders dat doet is ook prima. Ik ga er niet heen om Waylon te verdedigen, maar om Nederland te vertegenwoordigen. Ik ga niet met dance, niet met hardrock, geen rare act. Ik ga iets doen waar ik me comfortabel bij voel, maar mezelf wel uitdaag.”

Elk jaar meedoen
De zanger vindt het geweldig om mee te doen aan het festival. “Als je serieus muzikant bent wil je het grootste podium ter wereld hebben. Er kijken 250 miljoen mensen naar. Dit is voor mij de Olympische Spelen. Ik heb niet de behoefte een internationale carrière te ambiëren. Ik heb een fantastische carrière, maar ik wil elk jaar wel.”

Waylon voor Nederland naar Eurovisie Songfestival 2018

Laden ... Laden ...