Na weken speculeren over mogelijke acts als Maan, Sharon Doorson, Romy Monteiro en Sharon den Adel, kwam vandaag dan eindelijk het langverwachte maar ook vrij verrassende nieuws naar buiten: Waylon vertegenwoordigt Nederland in 2018 op het Eurovisie Songfestival. Vier jaar na het grootste recente Nederlandse succes keert de 37-jarige country-zanger terug, met slechts één doel: winnen.

Alleen winnen lijkt genoeg

Dat Waylon wil winnen, blijkt wel op zijn Instagram-account, waarop hij vandaag het nieuws bekend maakte met de ondertitel: “#1 or bust”, oftewel, alles of niets. Met de instelling zit het dus goed: dat bleek ook vier jaar geleden wel, toen de zanger samen met Common Linnet-compaan Ilse DeLange zeer duidelijk maakte alleen met de winst genoegen te willen nemen. Uiteindelijk werd een tevens zeer uitstekende tweede plek behaald.

Focus op het lied

De vraag is nu echter: met welk nummer moet Waylon de winst binnenslepen. Het zal duidelijk zijn dat voor hem, maar ook voor Nederland, nu een werkelijk geslaagd resultaat is behaald, als de country-zanger zijn eerdere succes weet te evenaren óf, liever zelfs nog, te toppen. Het AD wist enkele weken geleden te melden dat de AVROTROS zich dit jaar extra op het nummer wilde richten na een volgens hen toch mislukte poging met OG3NE, die in Kiev de elfde plaats pakten. Met een lied van Zweedse makelij was wellicht de top 5 behaald. Verrassend genoeg daarom moet het nummer nog geschreven worden: het mag duidelijk zijn dat de omroep er dus alle vertrouwen in heeft dat Waylon en zijn team een perfect nummer zullen schrijven, of in ieder geval in staat zijn de keuzes van de AVROTROS te omarmen.

Reacties

Waylon voor Nederland naar Eurovisie Songfestival 2018

Laden ... Laden ...