Inmiddels is het alweer een flink aantal weken geleden sinds de grote finale van het Eurovisie Songfestival 2017, waarin OG3NE op een respectabele 11e plek eindigde. Nu duidelijk is dat Nederland er volgend jaar natuurlijk gewoon weer bij is, is de vraag: wie moet Nederland volgend jaar vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival? De komende drie weken passeren op onze site tweemaal per dag de mogelijke opties de revue. Vandaag: Dotan.

Volledige naam: Dotan Harpenau
Leeftijd: 30 jaar

Grootste hitHome (nr. 2 in de Top 40 (25 weken), nr. 3 in de Single Top 100, 36.6 miljoen streams op Spotify, 2x platina)

Het lijkt wel of iedereen, inclusief de AVROTROS, Dotan naar het Songfestival wil sturen, en dat is niet gek: de 30-jarige zanger, geboren in Jeruzalem, opgegroeid in Amsterdam, scoorde met zijn tweede studioalbum vier hits. De grootste hit werd Home, maar daarna volgden Hungry (21.8 miljoen streams), Let The River In (10.8 miljoen streams) en Fall (8.3 miljoen streams), die alle de Top 40 bereikten. Zijn album 7 Layers (Special Edition) is in totaal 98.7 miljoen maal gestreamd! Dit succes werd vervolgd met de in 2016 uitgebrachte single Shadow Wind, reeds gebruikt door de NPO tijdens de Olympische Spelen en goed voor 5 miljoen streams op Spotify. Ook nodigde Dotan op social media heel Nederland uit voor zijn ‘Inside My Bones’-actie, waarvan het nummer Bones al 1.3 miljoen streams op Spotify bereikte. Het succes lijkt niet te stoppen en in oktober en november tourt de zanger door Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Polen, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Italië, Spanje, België, Nederland en de Verenigde Staten. Precies: allemaal Noordwest-Europese landen die aan het Songfestival deelnemen. Dotan kan voor Nederland het Songfestival winnen…

 

https://www.youtube.com/watch?v=BX5b4OPOUlw