Editorial – Het Eurovisie Songfestival 2017 zit erop en het Songfestivalavontuur van O’G3NE is voorbij. Tijd om na te denken en vooral te speculeren over de deelnemer van volgend jaar. Wie heeft de AVROTROS op het oog? Wie zou geschikt zijn? Wij hebben persoonlijk het gevoel dat de AVROTROS allang weet wie er volgend jaar gaat. Maar of gevoelens kloppen, dat weet je natuurlijk nooit…

Dotan
De afgelopen jaren werd hij keer op keer getipt voor het Eurovisie Songfestival en waren er gesprekken tussen de zanger en de Nederlandse delegatie. Hij werd het echter niet: hij was te druk voor het festival. Heeft de AVROTROS hem eerder alvast gestrikt voor 2018?

Nick en Simon
Naar eigen zeggen worden ze ieder jaar gevraagd: het duo Nick en Simon. Het lijkt ze wel leuk, zeker met succesvolle deelnames van afgelopen jaren. De twee geven echter aan altijd lang vooruit te plannen, waardoor deelname zeer onwaarschijnlijk is. Als de omroep op tijd is geweest, zijn ze wellicht al vastgelegd.

Alain Clarke
Waar ook meerdere keren mee is gesproken afgelopen jaren is Alain Clarke. De zanger schreef ook mee aan een van de potentiële liedjes van O’G3NE dit jaar. Een ander nummer werd gekozen. Zou Alain Clarke de gewenste opvolger van AVROTROS zijn?

MAAN
De winnares van het zesde seizoen van The Voice. Ze heeft al eens aangegeven naar het Songfestival te willen. Zou de AVROTROS weer kiezen voor een voormalig winnaar van The Voice? Bij OG3NE zien we dat er voorafgaand aan de bekendmaking van hun deelname een hype werd gecreëerd rondom de drie door hun deelname aan De Beste Zangers. En wie doet er komend seizoen mee aan het programma? Precies: Maan.

Tania Kross
Als we dan toch kijken naar het lijstje met De Beste Zangers, dan valt er nog een naam op. De mezzosopraan doet ook mee aan het programma. Bovendien was ze aanwezig in de andere Songfestival-programma’s van AVROTROS en beschouwde ze uitgebreid het Songfestival na bij Pauw. Zou Tania een geschikte kandidaat zijn?

Caro Emerald
Onwaarschijnlijke optie, want ze gaf zelf vorig jaar nog aan nooit gevraagd te zijn: Caro Emerald. De zangeres gaf aan er wel over na te willen denken. Wie weet is dat inmiddels gebeurd. De AVROTROS zou haar zeker kunnen vragen.

Iris Kroes
Bekend als het harpmeisje en winnares van The Voice of Holland 2012. Wil zelf erg graag naar het Eurovisie Songfestival.

Jan Smit
Een uitgesloten kandidaat lijkt Jan Smit. Hoewel hij het Songfestival wel leuk vindt en het zou doen als hij het juiste, Engelstalige liedje vindt, richt hij zich de komende jaren op andere zaken. Smit zou volgens AD Magazine wel voor Duitsland gevraagd zijn. Het schlagerstrio KLUBB3 zou zo naar het Songfestival mogen, maar Smit wil alleen voor het eigen land uitkomen.

Het blijft natuurlijk, zoals ieder jaar, speculeren. Wie weet kiest de AVROTROS een andere weg dit jaar of keert een oudgediende terug. We gaan het zien…