De Nederlandse selectiecommissie voor onze songfestivalinzending heeft unaniem voor O’G3NE gekozen. Dat vertelt Daniël Dekker in het AVROTROS-radioprogramma Muziekcafé. “Wij dachten ook bij de officiële selectiecommissie: we gaan met de allerbeste zangeressen,” zegt hij.

Lied met gevoel
“We hebben het er onderling natuurlijk over gehad. Ik heb jullie vaak horen zingen, bijvoorbeeld in De Beste Zangers en The Voice. Jullie vocalen zijn fantastisch en het is heel mooi dat die meerstemmigheid straks blijft en dat er een lied komt die misschien wel een beetje verweven is met een verhaal van jullie,” vertelt Cornald Maas. “Zodat het misschien wel daardoor ook extra aankomt bij kijkers straks. Afgelopen jaar, die Oekraïense zangeres, Conchita Würst of Heroes… het waren allemaal liedjes met een verhaal die duidelijk verweven waren met de persoonlijke geschiedenis van de zangers of zangeressen. En jullie hebben die verhalen, weet ik.”

Dinsdag besloten
De kogel was afgelopen dinsdag door de kerk, vertelden ze. “Ik ben gewoon heel erg blij dat we het nu kunnen gaan vertellen,” zegt Lisa. “We hebben gelukkig dus niet heel lang onze mond hoeven te houden.” Volgens Shelley valt het mooi samen met het 10-jarige jubileum van het drietal. “Niks in ons leven is eigenlijk zonder reden. Wij zien het alsof het zo had moeten zijn,” zegt Shelley.

O'G3NE gaat voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival 2017

Laden ... Laden ...