Isolde Vol-Malee, de moeder van Lisa, Amy en Shelley, is vandaag overleden. Dat heeft OG3NE laten weten in een verklaring. “Met groot verdriet, maar ook vol bewondering voor de wijze waarop ze heeft geleefd, delen wij u mede dat onze lieve moeder zacht en kalm van ons is heengegaan,” schrijven de drie op Instagram.

Werkzaamheden neergelegd
“Wij vertrouwen er op dat haar strijdkracht, positiviteit, doorzettingsvermogen en eeuwige lach ons de kracht zal geven om door te gaan,” schrijft het drietal in een verklaring. “Nu is er het grote verdriet. We hopen dat iedereen onze privacy respecteert en ons de rust en ruimte geeft om dit grote verdriet een plaats te geven.” De drie leggen voorlopig hun werkzaamheden neer om het overlijden van hun moeder te verwerken. Het afscheid van Isolde vindt in besloten kring plaats.

AVROTROS reageert aangeslagen
Het team van de AVROTROS heeft bedroefd gereageerd op het overlijden van Isolde. “Once you fly you’ll be free… Aangeslagen zijn wij door het overlijden van Isolde Vol-Malee. De afgelopen periode hebben wij Isolde, Rick, Lisa, Amy en Shelley als een hecht en liefdevol gezin leren kennen. Een gezin waarbij de muziek en het talent van hun dochters een belangrijke rol speelt. Wij hopen dat de bijzondere momenten die zij samen hebben beleefd worden gekoesterd en hen kracht geven om dit grote verlies te dragen,” schrijft het Songfestivalteam namens Eric van Stade, Jan Smit, Cornald Maas, Daniel Dekker, Emilie Sickinghe, Brenda Matthijs, Susanne van der Klugt, Lars Lourenco, Joyce Hoedelmans, Erwin Veenhof en alle andere medewerkers van AVROTROS op Facebook.

Lights and shadows
OG3NE deed dit jaar mee aan het Eurovisie Songfestival met Lights and shadows. Het nummer was geïnspireerd op de ziekte van hun moeder. Isolde woonde tot grote verrassing van Lisa, Amy en Shelley de finale van het festival bij in Kiev. Hierna ging ze een intensief behandeltraject in, maar dit moest uiteindelijk worden gestaakt vanwege complicaties en kwaliteit van leven.

https://www.youtube.com/watch?v=_9XsCqGg8ls

Zie ook: Openhartig interview met ouders OG3NE in TV Show