https://www.youtube.com/watch?v=BALtXHH9Umw

Wie? Glennis Grace
Lied? My Impossible Dream
Compositie? Bruce Smith, Robert D. Fischer
Tekst? Bruce Smith, Robert D. Fischer
Resultaat? 15/25 in halve finale

Over 6 dagen wordt de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2015 gehouden in Wenen met daarin Trijntje Oosterhuis uit Nederland. De komende twee weken neemt Songfestivalvisie de laatste Nederlandse deelnemers uit de geschiedenis van het Songfestival met je door.

Glennis Grace is geboren op 19 juni 1978 in Amsterdam en beklom op zesjarige leeftijd voor het eerst het podium. Op elfjarige leeftijd deed ze mee aan het Unicef Gala for Kids, waarna ze samen met Julio Iglesias in Ahoy een duet zong. In 1994 won ze als zestienjarige de Soundmixshow als Whitney Houston, haar grote voorbeeld. Haar eerste album Real Emotion in 1995 was geen groot succes, en ook haar tweede album uit 2003, Secrets of my Soul, flopte. Haar derde album My Impossible Dream flopte ook, waarna haar platenlabel haar dumpte en ook haar manager John van Katwijk de samenwerking verbrak.

Echter startte ze in 2006 met CNR Music een nieuwe periode met vooral Nederlandstalige muziek. Ze bereikte haar eerste bescheiden hitje, waarna ze eindelijk haar eerste top 10-hit scoorde met haar lied Als Je Slaapt. In 2010 kreeg ze Buma NL Award voor beste zangeres. In 2011 brak ze dan eindelijk definitief door: door haar deelname aan het programma De beste zangers van Nederland scoorde ze haar eerste nummer 1-hit met Afscheid dat goud behaalde. Haar live registratie van haar eerste concert in Club Dauphine bezette wekenlang de nummer 1-positie van de DVD Music Top 30 en haar nieuwe album One Night Only werd binnen anderhalve maand al 25.000 keer verkocht, waardoor het de gouden status kreeg. Hierna raakte haar carrière in een stroomversnelling met goed scorende albums en singles, zoals Wil Je Nog Niet 1 Nacht met Edwin Evers. In 2013 richtte ze samen met Trijntje Oosterhuis, Edsilia Rombley, Berget Lewis en Candy Dulfer de formatie Ladies of Soul op.

Het Eurovisiesongfestival 2005 werd gehouden in Kiev, Oekraïne, en werd gewonnen door Elena Paparizou voor Griekenland met het liedje My Number One. Dit was de eerste zege voor de Grieken. Glennis Grace eindigde voor Nederland echter op een gedeelde veertiende plek in de halve finale, waarna Nederland nog zeven jaar niet in de finale verscheen.