https://www.youtube.com/watch?v=phHQrLvEBUU

Wie? Re-union
Lied? Without You
Compositie? Ed van Otterdijk
Tekst? Angeline van Otterdijk
Resultaat? 20/24 (6/22 in halve finale)

Over 7 dagen wordt de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2015 gehouden in Wenen met daarin Trijntje Oosterhuis uit Nederland. De komende twee weken neemt Songfestivalvisie de laatste Nederlandse deelnemers uit de geschiedenis van het Songfestival met je door.

Re-union is een zangduo bestaande uit Paul de Corte en Fabrizio Pennisi. Veel over het duo is niet bekend; speciaal voor het Songfestival vormden de mannen dit duo. Ze wonnen het Nationaal Songfestival met het door het stel Van Otterdijk geschreven Without You. Nederland raakte vlot door de halve finale, waarna het echter strandde bij de laatste vijf; (het team rondom) De Corte en Pennisi riep op vooral niet meer mee te doen aan het Songfestival. De Corte speelde vanaf 2006 nog in het bandje You and Me.

Voor het eerst in de geschiedenis van het Songfestival werd er een halve finale gehouden, zodat nu alle landen die mee wilden doen, zich konden inschrijven voor Istanboel. Voorheen zou dit aantal te groot zijn geweest voor slechts één finale. Er deden 36 landen mee, tien meer dan in 2003. Er traden 22 landen aan in de halve finale, waarvan de beste tien door mochten naar de finale. Aan die finale werden de beste tien landen van 2003 toegevoegd (deden niet mee aan de halve finale), en de (toen nog) Big 4 (Duitsland, Spanje, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk).

Nederland werd zesde in de halve finale met 146 punten. In de finale echter ons kikkerlandje twintigste met maar 11 punten. Oekraïne won het festival met Ruslana en haar lied Wild Dances.