https://www.youtube.com/watch?v=z5IPWa5GQC4

Wie? Esther Hart
Lied? One More Night
Compositie? Tjeerd van Zanen, Alan Michael
Tekst? Tjeerd van Zanen, Alan Michael
Resultaat? 13/26

Over 7 dagen wordt de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2015 gehouden in Wenen met daarin Trijntje Oosterhuis uit Nederland. De komende twee weken neemt Songfestivalvisie de laatste Nederlandse deelnemers uit de geschiedenis van het Songfestival met je door.

Esther Hart is geboren op 3 juni 1970 in Epe en zong op tienjarige leeftijd in een kinderkoor. Op veertienjarige leeftijd zong ze voor het eerst bij het bandje Release en toen ze achttien werd, volde ze een opleiding lichte muziek aan het conservatorium, waarvoor ze cum laude afstudeerde als docerend en uitvoerend musicus. Ze maakte deel uit van ‘D-Wys and the Voices of Soul’, waarmee ze optrad op het North Sea Jazz Festival. Ze deed zo’n 120 liveoptredens per jaar. De laatste jaren treedt Esther samen met Marlayne (ESF 1999), Franklin Brown en Maxine (ESF 1996), Mandy Huydts (ESF 1986) op in de groep Eurostars. Met Marlayne vormt ze ook het duo 80´s ladies.

In 2002 moest Nederland gedwongen een jaartje thuisblijven na het slechte resultaat van Michelle. Op het Eurovisiesongfestival 2003, dat gehouden werd in Kopenhagen, Denemarken, keerde Nederland weer terug. In 2003  werd het festival gewonnen door Sertab Erener voor Turkije met het liedje Everyway that I can. Dit was de eerste zege voor Turkije. Esther eindigde op de dertiende plek voor Nederland met 45 punten.