De hier vermelde informatie gaat over hoe het in het algemeen op Songfestivalvisie is geregeld met betrekking tot auteursrechten. Er kunnen altijd additionele auteursrechten gelden indien dit staat vermeld op de desbetreffende pagina’s.

Teksten op de website Songfestivalvisie worden door onszelf geschreven, tenzij anders vermeld. Het auteursrecht van deze berichten berusten dus ook tot deze website. Gebruik van deze berichten is voor persoonlijk, niet-commercieel gebruik toegestaan. Headlines + 200 tekens uit de post zelf mogen worden getoond op andere websites, mits er een verwijzing is naar het betreffende artikel op Songfestivalvisie. Berichten kunnen gebaseerd zijn op persberichten, nieuwsberichten en artikelen uit verschillende media, social media, tips en reacties. De herkomst van nieuws staat in berichten aangegeven.

Voor de informatiepagina’s is gebruik gemaakt van veel verschillende bronnen om zodoende nieuwe informatie te ontwikkelen. Voor informatie zijn vaak meerdere bronnen gebruikt, puur ter controle. Bronnen staan vermeld op de hoofdpagina van het onderwerp. Dit zijn alle bronnen die zijn gebruikt, dus ook voor de subpagina’s. Om alles overzichtelijk te houden is er voor gekozen de bronnen niet weer te geven op de subpagina’s. De teksten en tabellen zijn samengesteld uit verschillende data.

Afbeeldingen en video’s zijn soms afkomstig van derden. Het streven is om alleen gebruik te maken van foto’s waarvan de rechten zijn vrijgegeven voor promotie of voor welke toestemming is gegeven voor gebruik. Daarbij respecteren wij de wensen van de auteur. Bij foto’s met een creative commons-licentie staat altijd een auteur vermeld met een verwijzing naar de bij ons bekende gebruikslicentie. Het kan lastig zijn rechthebbenden te achterhalen door verschillende herpublicaties. Mocht u materiaal tegen komen dat van u is, dan kunt u contact met ons opnemen waarna wij dit materiaal van de site zullen verwijderen. Video’s worden niet door ons op het internet geüpload. Voor de weergave van video’s worden clips geëmbed of wordt er verwezen naar de betreffende website. Bij embedden wordt er vanuit gegaan dat de rechthebbende toestemming heeft gegeven de clip verder te verspreiden.

Bij het plaatsen van een bericht op de website, bijvoorbeeld Songfestivalvisie het recht heeft om de publicatie te laten staan op de website of verder te verspreiden binnen de grenzen van Songfestivalvisie. Hieronder valt ook dat (delen van) reacties openbaar gemaakt kunnen worden door middel van sociale media als Twitter, Tumblr en Facebook. De auteur van het bericht behoudt het verdere auteursrecht en de verantwoordelijkheid en mag zelf bepalen in hoeverre hij of zij zijn of haar bericht verder zal verspreiden over het web. Indien een gebruiker verwijderd wenst te worden, worden niet automatisch ook alle berichten van de gebruiker verwijderd.

Voor vragen kunt contact met ons opnemen.